Pečene tikvice u kremastom umaku

Gordana DanilovGordana Danilov
Početnik
206
67
503
9
23/02/2021
"Volite tikvice? Evo jednog recepta za vas!"
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano355
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 kom., srednje veličine
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ljuta tucana paprika - 1 kašičica
  • morska so
  • crni biber - sveže mleveni
  • za umak
  • kisela pavlaka - 1 šolja
  • koncentrat paradajza - 1 kašika
  • beli luk - 1 čen
  • mirođija - 2 kašike, sveža
  • bosiljak - 2 kašike, sveži listovi
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200 °C.

Tikvice oprati, posušiti, odstraniti krajeve i iseći na kockice veličine 1x1 cm.

Staviti isečene tikvice u odgovarajuću činiju, poprskati uljem, začiniti, protresti i preručiti na pleh obložen papirom za pečenje.

Peći 25 minuta da lepo porumene.

Za to vreme napraviti umak.

Protisnuti beli luk. Iseckati sitno mirođiju i bosiljak.

U tiganju zagrevati kiselu pavlaku i koncentrat paradajza do vrenja, dodati beli luk, mirođiju i bosiljak i skloniti sa vatre.

U umak dodati pečene kockice tikvica, lagano promešati i doterati ukus.

Poslužiti uz omiljenu testeninu, kuvani pirinač, proso, bulgur, leblebije ili krišku domaćeg hleba.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar