Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač na tiganju»Pirinač sa tikvicama i paradajzom u rerni

Pirinač sa tikvicama i paradajzom u rerni

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Pirinač sa tikvicama i paradajzom u rerni
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Pirinač sa tikvicama i paradajzom u rerni - recept, koji uvek spremamo sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 200 g
  • paprika - 1 komad, zelena
  • tikvica - 1 komad
  • paradajz - 2 komada, dobro uzreo
  • beli luk - 2 čena
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

1. Prvi korak u spremanju pirinča sa povrćem je obrada povrća - operite, očistite i isecite ga. Papriku i tikvicu na krupno, a beli luk i paradajz - na sitno.

Dobro je da oljuštite paradajz. Možete da to uradite brže ako ga na par sekundi ubacite u kipuću vodu.

2. U duboki i širi tiganj sipajte maslinovo ulje i zapržite paprike i tikvice. Nakon kratkog vremena dodajte beli luk, promešajte dobro da upiju njegovu aromu.

Ne koristim začine, ali vi možete da začinite nečim zelenim ili miksom začina.

3. Dodajte paradajz. Nastavite sa kuvanjem dok ne uvri tečnost.

4. Dodajte bujon od povrća ili vodu koliko je neophodno za pirinač. Preporučljivo je 3:1, ali usaglasite se sa vrstom pirinča.

5. Čim provri sipajte pirinač. Začinite solju i promešajte, zaravnite pirinač špatulom uli drvenom varjačom.

Tehnika za spremanje pirinča sa tikvicama i paradajzom u rerni je slična onoj za spremanje paelje.

6. Ostavite jelo da vri, mešajte 5 minuta. Smanjite ringlu i kuvajte dok tečnost ne uvri.

7. Gotov pirinač u rerni prekrijte folijom na oko 10 minuta, da zadrži toplotu. Nakon toga servirajte.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: