Način pripreme
Stavite kvasac, šećer, toplo mleko i toplu vodu u posudu i dobro izmešajte. Dodajte so, maslinovo ulje i promešajte ponovo.
Dodajte malo po malo brašna bez glutena i umesite mekano testo koje se ne lepi za ruke. Umotajte testo prozirnom folijom i ostavite ga da naraste oko 45 minuta u toploj sobi, trebalo bi da udvostruči zapreminu.
Ponovo umesite već podignuto testo. Prebacite testo na ploču i podelite ga na 6 jednakih delova.
Svaki komad oblikujte u kuglu. Pospite malo brašna ispod i na svaku kuglu i oklagijom razvaljajte na oko pola centimetra.
Stavite male pogače na čistu krpu, pokrijte ih drugom i ostavite da se odmaraju 15-20 minuta.
Zagrejte tiganj na ringli i ispecite hleb bez glutena sa obe strane.
Gotovi hleb slažite na čiste krpe.
Ostavite ih 5-6 minuta i poslužite lepinje bez glutena.