Lepinje bez glutena

IsiIsi
Pomoćnik kuvara
661714810
Lepinje bez glutena1 / 2
15/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
"Lepinje bez glutena su fantastičan prijatelj svakom jelu"

Potrebni sastojci

  • toplo mleko - 2 šolje
  • voda - 2 šolje, topla
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 1 kašičica ili ulje
  • suvi kvasac - 10 g
  • brašno bez glutena - onoliko koliko je potrebno za mekano testo
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite kvasac, šećer, toplo mleko i toplu vodu u posudu i dobro izmešajte. Dodajte so, maslinovo ulje i promešajte ponovo.

Dodajte malo po malo brašna bez glutena i umesite mekano testo koje se ne lepi za ruke. Umotajte testo prozirnom folijom i ostavite ga da naraste oko 45 minuta u toploj sobi, trebalo bi da udvostruči zapreminu.

Ponovo umesite već podignuto testo. Prebacite testo na ploču i podelite ga na 6 jednakih delova.

Svaki komad oblikujte u kuglu. Pospite malo brašna ispod i na svaku kuglu i oklagijom razvaljajte na oko pola centimetra.

Stavite male pogače na čistu krpu, pokrijte ih drugom i ostavite da se odmaraju 15-20 minuta.

Zagrejte tiganj na ringli i ispecite hleb bez glutena sa obe strane.

Gotovi hleb slažite na čiste krpe.

Ostavite ih 5-6 minuta i poslužite lepinje bez glutena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: