Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od koprive»Presečena čorba od koprive

Presečena čorba od koprive

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Presečena čorba od koprive
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Čorba od koprive se jede vruća da otera sve boljke"

Potrebni sastojci

  • kopriva - 100 g
  • jaja - 3 komada
  • krompir - 300 g
  • šargarepa - 1 komad, velika, oko 100 g
  • luk - 100 g
  • ulje - 35 ml
  • so - 2 kašičice
  • voda - 1 litar
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i poparite koprivu u vreloj vodi. Ocedite i isecite je.

Usitnite šargarepu i luk, zapržite ih u zagrejanom ulju 5-6 minuta. Dodajte u njih isečen krompir, sipajte vodu i posolite. Ostavite smesu da vri 15-ak minuta.

Nakon toga dodajte i isečenu koprivu, kuvajte još 15-ak minuta pod poklopcem. Ako je neophodno dodajte još vode u čorbu od koprive.

Razbijte jaja direktno u kipuću čorbu i promešajte odmah da se dobiju konci.

Vruća čorba se servira sa sveže isceđenim sokom od limuna i ljutom suvom papričicom.

Presečena čorba od koprive je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: