Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečena pašteta od leblebija

Pečena pašteta od leblebija

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Kuvar
7623633
Pečena pašteta od leblebija
Fotografije: TanyaGyurova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Pečena pašteta od leblebija - ako je i vama deluje interesantno, vreme je da je probate"

Potrebni sastojci

  • leblebije - skuvane iz dve tegle
  • jaje - 1 komad
  • luk - 1 glavica (2 - 3 struka, mladi)
  • kurkuma - 2 prstohvata
  • kimin - 1/2 kašičice
  • origano
  • ulje - maslinovo ulje
  • prezle - 1 - 2 kašike
  • so
  • Za sos
  • kiselo mleko - 1/2 čaše
  • mirođija - 1 šaka, sitno isečena
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pasirate blago (da ne bude potpuno glatka smesa) leblebije u bloenderu ili secku.

Dodajete sitno isečen luk i promešate dobro.

Posolite, dodate origano, kumin, kurkumu i promešate dobro.

Dodajete jedno jaje i ponovo promešate dobro.

Dodajete 2 kašike ulje ili maslinovog ulja i ponovo promešate.

U posudu za pečenje odgovarajuće veličine, namazanu uljem, sipate paštetu i posipate blago odozgo sa prezlama.

Pečete na 200 stepeni dok ne postane zlatasto.

Pripremate sos od kiselog mleka, belog luka (pasiran) i mirođije i servirate pečenu paštetu od leblebija uz njega.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: