Način pripreme
Ogulite luk i paradajz, isecite ih na krupno. Operite stručak celera (bez listova) i isitnite ga.
Povrće sameljite u blenderu, nakon čega ga izdinstajte u ulju sa malo soli otprilike 5 minuta. U njih dodajte i šergarepu u sitnim kockicama.
Pačija srca rascepite po sredini kako bi ste uklonili sve krvne sudove.
Iznutrice isecite na komadiće i pažljivo ih operite. Dodajte ih u povrće i sve zajedno zapržite. Sipajte vodu - otprilike 2 litre.
Dodajte iseckane listove peršuna i celer, kuvajte supu pod poklopcem dok iznutrice u potpunosti ne omeknu. Dolijte vodu kada se njen nivo smanji.
Dodajte fidu u pačiju supu i kuvajte 4-5 minuta. Za još više arome, u supu možete da dodate pačiju mast.
Skinite sa ringle i ostavite da temperatura supe spadne. Prelijte je umućenim jajetom sa kiselim mlekom i solju. Pažljivo temperirajte da se ne bi zgrušalo.
Rasporedite u posudice i svaku porciju pospite svežim peršunom i sveže mlevenim crnim biberom.
Pačija supa sa iznutricama je gotova.