Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Najlakša turšija sa himalajskom solju

Najlakša turšija sa himalajskom solju

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Najlakša turšija sa himalajskom solju
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
"Kada je meze samo na korak od vas - pogledajte kako se pravi najlakša turšija bez aspirina"

Potrebni sastojci

  • karfiol
  • paprike - zelene
  • paprike - crvene
  • šargarepa
  • peršun
  • jabukovo sirće - 1 supena kašika po tegli, domaće
  • himalajska so - 1 kašičica po tegli
  • smeđi šećer - 1/2 kašičice po tegli
  • voda - vrela
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo karfiol i iskidamo na ružice srednje veličine. Očistimo crvene i zelene papairke od korena i semenki, operemo ih i isečemo na koamde srednje veličine. Oljuštimo šargarepu, operemo i isečemo na deblje krugove.

Operemo i rukama iskidamo peršun krupnije. Pripremamo tegle, operemo ih i sipamo u svaku po 1 supenu kašiku domaćeg jabukovog sirćeta, 1 kašičicu himalajske soli i pola kašičice braon šećer.a

Promešamo da se rastvore i nakon toga rasporedimo po teglama pomešano povrće, da preovlađuje karfiol. Sipamo do grla vrelu vodu i zatvaramo tegle, dobro zategnemo poklopac.

Okrećemo ih naopako i ostavljamo tako 24 sata. Nakon toga ih ispravimo i protresemo svakog dana po jedan put i nakon 3 nedelje dobijamo jedisntvenu turšiju- slatko-slano-kiselu, hrskavu i svežu! Laka je za brzu pripremu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: