Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarme od zelja iz rerne

Sarme od zelja iz rerne

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Sarme od zelja iz rerne3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Sa mnogo strpljenja i malo majstorkula ćete napraviti takve sarme, da će svi posle samo o njima pričati"

Potrebni sastojci

  • zelje - 3 veze, krupniji listovi
  • luk - 1 veza, mladi
  • beli luk - 4 struka, svež
  • mirođija - 1 veza
  • peršun - 5 strukova
  • nana - 5 strukova
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 1 šoljica
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite, operite i isecite sitno beli luk i luk. Sipajte ih u ugrejano ulje, sipajte malo mlake vode i dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte dobro očišćen i opran pirinač, sipajte 1 šolju mlake vode i kuvajte dok tečnsot ne ispari.

Pospite biberom, dodajte sitno iseckane zelene začine, posolite po ukusu i promešajte. Počistite listove zelja i tvrde žilice i poparite u posloljenoj vodi.

Posle stavite u njih pripremljenu smesu i uvijte čvrste sarmice, poređajte ih u namazan pleh. Sipajte 1-2 šolje vrele vode i pecite sarmice u umerenoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: