Vegan ćuftice

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Vegan ćuftice3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Probajte ove aromatične, interesantne i ukusom bogate ćuftice! Bićete prijatno iznenađeni!"

Potrebni sastojci

  • kinoa - 100 g
  • maslinovo ulje - 2 kašika
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • krompir - 200 g, krupno narendan
  • jaja - 2 komada
  • ovsene pahuljice - 2 kašike, samlevene
  • brašno - 2 kašike, od leblebija ili kukuruza
  • tofu - 120 g, u kockama
  • bosiljak
  • majčina dušica
  • so
  • biber
  • beli biber
  • masnoća - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte kinou u 250 ml vode 15-18 minuta ili dok ne apsorbuje tečnost i ostavite je da se ohladi. U dubokom tiganju zagrejte masnoću i zapržite iseckan luk, beli luk 3-4 minuta. Dodajte narendan krompir i začinite solju i biberom. Nakon nekoliko minuta mešanja sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.

Umutite jaja u veliku posudu i u njih dodajte ovsene pahuljice, tofu, bosiljak i majčinu dušicu. Dobro promešajte i dodajte smesu od krompira i kinou. Ako je potrebno začinite sa još začina i promešajte sa brašnom od leblebija.

Ostavite smesu u frižideru 10 minuta. Nakon toga vlažnim rukama oblikujte 12 pripljeskanih lopti.

Zagrejte masnoću u nelepljivom tiganju i ubacujte vegan ćuftice da se prže ravnomerno sa obe strane. Prženje oduzima 3-4 minuta sa svake strane, pri čemu se okreću veoma pažljivo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: