bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Testenina sa pečurkama i paradajz sosom

Testenina sa pečurkama i paradajz sosom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Testenina sa pečurkama i paradajz sosom
23/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
"Jednostavan i elegantan predlog za večeru koji čak ni vegetarijanci neće odbiti!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo spremamo paradajz sos. Zagrevamo maslinovo ulje i dinstamo luk dok ne omekša. Dodajemo narendan paradajz, začinjavamo solju, biberom, 1-2 prstohvata šećera i sa malo bosiljka i kuvamo na tihoj vatri dok se ne zgusne (obično oko 30 minuta).

Zagrevamo ulje i zapržimo dok ne postane zlatast sitno isečen luk. Dodajemo i pečurke, isečene na parčiće i zapržimo još 3-4 minuta. Sipamo gotov sos od paradajza i ostavljamo da vri.

Skuvamo pastu u posoljenoj vodi dok ne omekša. Ocedimo tečnost od kuvanja, sipamo je u duboki tanjir za serviranje.

Neposredno pre serviranja prelivamo maslacem i gotovim sosom. Možete da garnirate i sa 1-2 grančice bosiljka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: