Posna paradajz čorba sa rezancima

Posna paradajz čorba sa rezancima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Posna paradajz čorba sa rezancima
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 3
30/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Skuvaj15 min.
Ukupno25 min.
Porcije6
"Čini se nemogućim da nešto toliko jednostavno bude toliko ukusno"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 - 5 komada ili 700 ml iz konzerve
  • crni luk - 1 mala glavica
  • praziluk - 1 struk
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • rezanca - 1 šolja
  • peršun - za posipanje, suvi
  • biber
  • kumin
  • so
  • ljute paprike - 1 sušena, crvena, po želji, za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj šerpi zagrevamo ulje i dodajemo glavicu crnog luka, isečenu na sitno. Nakon što se proprži luk, dodajemo struk praziluka, takođe isečenog na sitno. Posipamo brašnom i alevom paprikom, dodajemo usitnjeni čen belog luka i oljušten i na rende narendan paradajz.

Nakon nekoliko minuta sipamo oko 1, 5 litar vruće vode.

Nakon što čorba provri, posle 20 minuta dodajemo blago namrvljena razanca i ostavljamo da vri na smanjeno ringli još 10-12 minuta.

Isključimo ringlu, začinjavamo čorbu solju, biberom, kuminom i posipamo suvim mrvljenim peršunom.

Serviramo paradajz čorbu vruću, serviranu sa sušenom crvenom ljutom paprikom po želji.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: