Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Bundevara sa heljdinim korama

Bundevara sa heljdinim korama

NatašaNataša
Šegrt
407496
Bundevara sa heljdinim korama
Fotografije: Ivana Mirković
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Specijalno za ljubitelje slatkih pita"

Potrebni sastojci

  • heljdine kore - 1 pakovanje
  • bundeva - 1 kg, rendana
  • kisela voda - 200 ml
  • med
  • cimet
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmemo jednu koru poprskamo sa kiselom vodom i uljem, stavimo preko drugu koru, isto je poprskamo ali preko nje stavimo i rendanu bundevu i dve-tri kašike meda i cimet. Urolamo i stavimo u podmazan pleh, i tako ponavljamo dok ne istrošimo kore.

Pečemo na 180 stepeni 40 minuta.

Ako želite možete i preko da malo posipete sa cimetom.

Ovakav postupak možete uraditi i sa višnjama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Nataša
Nataša
Drago mi je :)
06.04.2021 20:50
Ivana Mirković
Ivana Mirković
Odlican recept, sve je smazano ;)
26.03.2021 21:44