Pikantne ćuftice od pasulja

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Pikantne ćuftice od pasulja
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
10/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj60 min.
Ukupno80 min.
Porcije12
"Izazov od povrća za ljubitelje ćuftica"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 300 g, beo
  • jaja - 2 komada
  • luk - 2 glavice, srednje veliki
  • beli luk - 3 čena
  • paprika - 1 komad, pečena
  • šargarepa - 1 komad
  • brašno - 5 kašika
  • so
  • biber
  • peršun
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pasulj, dok ne omekša i ocedite ga. Skuvajte i šargarepu. Isecite na sitno šargarepu, papriku i luk. Istucajte beli luk. Izgnječite pasulj, dodajte povrće, brašno i razbijte jaja.

Začinite solju, biberim i sitno isečenim peršunom. Promešajte dok se ne dobije pasulj testo.

Zagrejte masnoću za prženje. Oblikujte ćuftice vlažnim rukama i ispržite dok ne bude gotovo sa svih strana, Servirajte sa odgovarajućom salatom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: