Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebarca sa krompirom u pikantnom sosu

Svinjska rebarca sa krompirom u pikantnom sosu

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Svinjska rebarca sa krompirom u pikantnom sosu
Fotografije: Lenka
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ova rebarca su mnogo ukusnija kada ih podelite sa prijateljima"

Potrebni sastojci

  • pivo - 50 ml
  • vorčester sos - 2 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • kumin - 1 kašike
  • so
  • senf - 1 s.k.
  • mleveni kim - 1 k.k.
  • čili sos - 1 k.k.
  • biber - 1/2 k.k., mleveni
  • soja sos - 50ml
  • ulje - 40ml
  • svinjska rebarca - 500 g
  • krompir - 1 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Za ova divna i ukusna svinjska rebarca prvo spremamo marinadu. Za marinadu nam idu svi navedni sastojci osim krompira i svinjskih rebaraca, koje je potrebno da stavimo u jednu veliku i duboku posudu.

Pomešajte pivo, sos, senf, čili sos, soja sos, ulje, pa izblendan beli luk, kumin, so, mleveni kim i mleveni biber. Pomešajte sve sastojke lepo. Ubacite rebarca u marinadu i rukama svako rebarce premažite marinadom. Posudu prekriti folijom i staviti u frižider da odstoji preko noći.

Sutradan oljuštite krompir i isecite ga na četvrtine. Staviti krompir u duboki pleh i preliti marinadom i rebarcima.

Zagrejte rernu i stavite da se peče na 200 stepeni 40-50 minuta. Ja sam stavila pola kilograma rebaraca, ali su se ona baš smanjila, tako da ću sledeći put staviti 600-700 g. a probajte i vi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: