Način pripreme
Crvene jabuke isecite na pola, očistite jezgro i tanko narežite. Stavite u posudu, iscedite pola limuna preko jabuke i dodajte 1/2 šolje vode. Pažljivo mešajte. Ubacite u mikrotalasnu na jak program na 3 minuta. Ako nemate mikrotalasnu peć, kuvajte na pari.
Položite isečene kriške jabuke na papirne ubruse, da osušite višak vode.
Zagrejte rernu na 180°C.
Lisnato testo razvijte u kvadrat veličine 30 cm x 30 cm. Isecite na 4 komada: 30 cm x 7, 5 cm.
Svaki komad namažite džemom i poređajte jabuke da se preklapaju, pokrivajući pola površine testa.
Preklopite nenamazanu polovinu preko poređanih jabuka ostavljajući kožu jabuke otkrivenu. Lagano pritisnite.
Zarolajte od kraja do kraja stvarajući efekat ruže.
Stavite u kalup za mafine ili foliju.
Pecite oko 45 minuta, dok spoljni deo testa ne postane hrskav.
Pospite šećerom u prahu.