Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Korpice»Jabuka mafini od lisnatog testa

Jabuka mafini od lisnatog testa

Boki LazicBoki Lazic
Kuvar
2413964624
Jabuka mafini od lisnatog testa3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Fantastično izgledaju, a tek ukus... neizostavno probajte!"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 2 kom., crvene, srednje velicine, tanko narezane
  • limun - 1/2 kom., svež
  • voda - 1/2 šolje
  • lisnato testo - 250 g
  • džem od jagoda
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Crvene jabuke isecite na pola, očistite jezgro i tanko narežite. Stavite u posudu, iscedite pola limuna preko jabuke i dodajte 1/2 šolje vode. Pažljivo mešajte. Ubacite u mikrotalasnu na jak program na 3 minuta. Ako nemate mikrotalasnu peć, kuvajte na pari.

Položite isečene kriške jabuke na papirne ubruse, da osušite višak vode.

Zagrejte rernu na 180°C.

Lisnato testo razvijte u kvadrat veličine 30 cm x 30 cm. Isecite na 4 komada: 30 cm x 7, 5 cm.

Svaki komad namažite džemom i poređajte jabuke da se preklapaju, pokrivajući pola površine testa.

Preklopite nenamazanu polovinu preko poređanih jabuka ostavljajući kožu jabuke otkrivenu. Lagano pritisnite.

Zarolajte od kraja do kraja stvarajući efekat ruže.

Stavite u kalup za mafine ili foliju.

Pecite oko 45 minuta, dok spoljni deo testa ne postane hrskav.

Pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: