Način pripreme
Karfiol se opere veoma dobro i nalomi se na male parčiće.
Stavlja se u šerpu sa hladnom vodom.
Kuva se 20 minuta nakon što provri, nakon čega se ringla isključuje i šerpa se ostavlja na ringli 10 minuta.
Nakon toga se karfiol vadi rešetkastom kašikom.
Jaja se promešaju u penu,
Dodaju se brašno od spelte i pirinač.
Promeša se veoma dobro i dodaje se so i maslinovo ulje tri kašike.
Promeša se veoma dobro.
Svako parče karfiola se potapa u smesu sa svih strana i prži se u zagrejanom maslinovom ulju na srednjoj temperaturi.
Pohovani karfiol se okreće sa svih strana.
Sir sa kiselim mlekom se promeša ručnim mikserom.
Dodaje se brašno u prahu, kari i maslinovo ulje 3 kašike.
Meša se veoma dobro.
Pohovani karfiol sa sosom od sira se servira kao meze za večeru.