Način pripreme
Pečurke su sjajan sastojak kada govorimo o keto dijeti, jer skoro da ne sadrže ugljene hidrate.
U ovu raskošnu čorbu od pečuraka osim njih glavne uloge imaju pavlaka, mleko i maslac, koji ispunjavaju zahtev o visokoj masnoći.
Keto čorba od pečuraka, osim što je mnogo ukusna, sprema se brzo i jednostavna je za pravljenje.
Luk i beli luk se samelju i zaprže u maslacu i ulju 4-5 minuta. Ovde je važno da je vatra umerena, da ne izgore sastojci.
Pečurke se očiste pri čemu se panjići odvajaju, a kapice se oljušte. U slučaju da po njima ima prljavštine obrišu se vlažnom čistom krpom.
Kapice se seku na parčiće, a očišćeni panjići se samelju i dodaju u luk i beli luk na ringli. Tako će dati mnogo intenzivniji ukus našoj čorbi.
Stavljaju se i listići aromatične žalfihe, da pusti svoju esenciju.
Dodaju se i isečene kapice pečuraka, a nakon minut-dva se sipa mleko i malo bujona. Posoli se i meša dok se ne zgusne.
Sipa se polovina pavlake i oko dve šolje bujona (količina je prema tome koliko
želite da vam bude gusta čorbica).
Ostavlja se da se krčka na slaboj/umerenoj vatri 12 minuta, nakon čega se dodaje i preostala pavlaka, biber i po želji još bujona.
Kuva se još 15 minuta na srednjoj temperaturi ringle.
Ukusna keto čorba se servira vruća.
Prijatno!