Milibrot Iskra

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Milibrot Iskra9 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Milibrot sa imenom žene - naravno da će biti odličan, aromatičan i veoma mekan"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • jaja - 3 komada, bez jedno belanca (ono je za premazivanje)
  • šećer - 150 g
  • sveže mleko - 125 ml
  • so - prstohvat
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • suvi kvasac - 10 g
  • maslac - 100 g (može masalc i mast)
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutimo jaja, šećer i mleko (mlako) dok se šećer ne rastopi. Na kraju dodajemo ulje i so.

U brašnu pomešamo kvasac i dodajemo tečnu smesu. Zamesimo uz pomoć multipraktika (ili ručno, ako nemate).

Nakon što zamesimo, testo razvučemo rukom na krug, debljine oko 1-1, 5 cm i namažemo rastopljenim maslacem.

Savijamo kao koverat i ponovo razvijemo i namažemo. I tako ponavljamo 4-5 puta dok ne potrošimo masnoću.

Ostavljamo da nadođe. Nadolazi sporo, zato što ima šećera i masnoće (2-3 sata). Kad nadođe, podelimo na 6 loptica (po 160 g) i u plezemo dva milibrota.

Ostavljamo da nadođe, namažemo belancem i obilno posipamo šećerom. Pečemo milibrot u hladnoj rerni i u početku samo na donjem grejaču na 160-170 stepeni.

Nakon 10-15 minuta uključujemo i gornji grejač, ali ne povećavamo temepraturu rerne. Možemo kombinovati sa čokoladom, orasima, suvim grožđem, ratlukom, sve po želji.

Prijatno uz ukusan milibrot Iskra!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: