Način pripreme
Kinou operite i sipajte u šerpu. Dodajte beli luk i koru od limuna. Napunite vodu i kuvajte dok kinoa ne bude gotova.
Ostavite da se ohladi, čim bude gotova, izbacite vodu. Skinite i koru sa limuna, a beli luk izgnječite.
Luk isecite sitnije, a šargarepu izrendajte sitnije. Prebacite povrće u tiganj i propžite. Ostavite sa strane čim bude gotovo.
U dubokoj posudi pomešajte sastojke za ukusne ćuftice bez mesa: kinou, šargarepu, jaja, beli luk i luk, so i biber, origano, prezle i kačkavalj.
Kad napravite ćuftice i poređajte ih u prethodno namazan pleh.
Pecite ukusne ćuftice od kinoe na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Servirajte tople kao glavno jelo ili prilog.
Ako želite da dodate i mlečni sos uz ćuftice bez mesa sa kinoom, šargarepom i jajima.