Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Čorbast pasulj»Čorbast pasulj sa mešavinom dimljenog mesa

Čorbast pasulj sa mešavinom dimljenog mesa

Ivana MirkovićIvana Mirković
Šegrt
40641121
Čorbast pasulj sa mešavinom dimljenog mesa3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
190 min.
Ukupno
250 min.
Porcije
6
"Klasika je uvek u modi"

Potrebni sastojci

  • beli pasulj - 500 g
  • dimljeno meso - 800 g, mešano
  • šargarepa - 200 g
  • peršun - 100 g
  • celer - 50 g
  • peršun - list
  • celer - list
  • lovorov list - 2 kom.
  • crveni luk - 1 kom
  • ljuti feferon - 1 kom
  • paradajiz - 150g
  • crvena paprika - 50 g
  • biber u zrnu
  • soda bikarbona
  • voda - 3 l
  • kim - 1 k.k.
  • so
  • zaprška
  • ulje - 2 s.k.
  • brašno - 1 s.k.
  • crvena paprika - 1 s.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Uveče staviti pasulj u vodu da nabubri.

Povrće oljuštiti i iseći i narendati. Razno dimljeno meso staviti u lonac sa pasuljem i vodom (u kojoj je izmešana soda bikarbona) i povrćem.

Staviti so, biber u zrnu , lovorov list i kim. Kuvati približno 3 sata. Izvaditi dimljeno meso i ono koje ima kosti, očisiti od kostiju.

Vratiti meso u čorbu. Napraviti zapršku od ulja, brašna i crvene paprike.

Preliti preko pasulja zapršku, posuti listom od peršuna i celera i kuvati 10 minuta. Pasulj servirati sa dimljenim mesom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: