Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita Savijača»Uvijena razvučena pita

Uvijena razvučena pita

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k49
Uvijena razvučena pita
Fotografije: Anonymous
2 / 6
14/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Aplauzi za majstore koji znaju kako da pripreme najukusniju pitu sa razvučenim korama"

Potrebni sastojci

  • nadev
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 150 g
  • sir - 160 g
  • krem sir - 50 g
  • so - 1 prstohvat
  • za testo
  • brašno - 3 šolje
  • voda - 1 šolja
  • so - 1 prstohvat
  • sirće - 1 supena kašika
  • ulje - 1 supena kašika
  • ulje - za premazivanje pleha i kora
  • susam - za posiapnje
  • žumance - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosevamo brašno i stavljamo u pleh. U sredini pravimo udubljenje i stavljamo so, sirće i ulje. Mlaku vodu takođe. Zamesimo meko testo duže vremena. Testo treba da bude meko i elastično.

Delimo ga na 3 dela jednake veličine. Svkau loptu namažemo uljem i pokrivamo krpom da se ne suši. Za to vreme namažemo radnu povšrinu sa malo ulja i razvučemo oklagijom na tanku koru.

Kora treba da se providi. Kad razvučemo, budu mehurići. U posudu stavljamo mleko, krem sir i prethodno izmrvljeni sir. Dobro promešamo sa nadev kašikom. Začinimo prstohvatom soli.

Namažemo tanku koru uljem i posle nanosimo kašu. Uvijamo u rolat pažljivo. Namažemo okrugao pleh uljem i uvijamo jedan rolat u krug.

Uradimo na isti način sa druga dva rolata i stavljamo jedno posle drugog, da dobijemo uvijeni puž. Namažemo pitu uljem, obilno.

Mažemo umućenim žumancem i posipamo susamom.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo. Jedemo gotovu razvučenu pitu sa jogurtom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: