Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Korpice»Prolećne pite-korpice sa sitnim sirom i zeljem

Prolećne pite-korpice sa sitnim sirom i zeljem

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Prolećne pite-korpice sa sitnim sirom i zeljem2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Priroda nam daruje izvanredne namirnice i zbog toga napravite ove prolećne pite i iskoristite sezonski zeleniš"

Potrebni sastojci

  • zelje - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • kore za pite - 1 pakovanje, tanke
  • maslac - 80 g
  • sitni sir - 150 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite zelje od bilo kakvih vena i drški, a zatim ga blanširajte u ključaloj vodi ne više od 1-2 minuta. Iscedite tečnost i naseckajte ga na sitno.

Umutite dva jaja i dodajte zelje, sitni sir i so.

Koru za pitu rasporedite na kuhinjski pult i nauljite je silikonskom četkom. Umotajte je oko drške drvene kašike (ili tanke oklagije), a zatim sakupite i pustite da kraj lagano visi. Nastavite na isti način sa ostalim korama.

Pažljivo oblikujte korpe i nežno uklonite drvenu kašiku. Dobijeni rolat umotajte u oblik đevreka.

Podmažite kalup za mafine i stavite korpe u gnezda. Postavite viseći kraj na dno da vam služi kao dno korpe.

U svaku pitu stavite nadev.

Stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne bude gotovo - oko 25 minuta.

Prolećne pite-korpe sa sitnim sirom i zeljem su fantastične.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: