Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Domaći ratluk»Domaći ratluk sa ružinom vodom

Domaći ratluk sa ružinom vodom

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12744879
Domaći ratluk sa ružinom vodom
Fotografije: N.Akifova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Bolji ratluk od domaćeg se retko nalazi, posebno ako je sa ružinom vodom - zasladite se"

Potrebni sastojci

  • šećer - 3 čaše
  • voda - 3 čaše
  • vanila - 2 pakovanje
  • prirodni skrob - 3 pakovanja
  • ružina voda - 1 šoljica
  • voda - 1 šoljica za rastvaranje skroba
  • poslastičarska boja - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Jedan prelep recept za domaći ratluk, koji će se sigurno svima dopasti.

Uzmite veliku šerpu sa teflonskim dnom i zidovima, dodajte vodu i šećer unutra, stavite na šporet da se šećer istopi i za to vreme rastvorite dva i po pakovanja prirodnog skroba sa ružinom vodom i malo čiste vode. Dobro promešajte, da smesa bude bez grudvica.

Dodajte skrob u sirup u šerpi i započnite sa najtežimposlom - neprekidnim mešanjem, Nakon što se smesa zgusne, smanjite vatru na najnižu i mešajte oko 20-30 minuta i vrlo je važno da pazite da ne izgori.

Neprestano mešajte bez minuta predaha.

Kada je gotovo i prođe oko 30 minuta, dodajte crvenu konditorsku boju, jer je ružina voda bezbojna i ne postoji način da napravimo ružin ratluk. Boju stavite na kraju, jer ne želimo da se kuva sa bojom.

Smeuu sipajte na papir za pečenje u pravougaoni pleh i ostavite u frižideru oko 3-4 sata.

Kada se dobro stegne, uklonite ratluk zajedno sa papirom i počnite da ga režete na trake debljine oko prsta i na njega stavite preostali skrob, što je oko pola pakovanja, a možete koristiti i šećer u prahu.

Domaći ratluk sa ružinom vodom isecite na male kockice, sve dobro uvaljajte u šećer i poređajte u posudu za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: