Način pripreme
Slaninu iseći na kockice ili štapiće. Luk i ljutu papriku iseći na sitne kockice, a beli luk protisnuti.
Pasulj procediti, isprati pod mlazom vode i ostaviti sa strane.
Na zagrejanom tiganju propržiti slaninu da porumeni. Dodati maslinovo ulje ako nema dovoljno masnoće i pržiti luk da zastakli. Dodati papriku i beli luk i sve zajedno pržiti 2-3 minuta.
Dodati jabukovo sirće, šećer i vuster sos, promešati par puta, izručiti oceđeni pasulj i zaliti pasiranim paradajzom. Krčkati 4-5 minuta da se jelo malo zgusne i postane kremasto.
Krompir oguliti, oprati, iseći na kocke i kuvati u slanoj vodi da potpuno omekša.
Kuvan krompir ocediti, izgnječiti viljuškom, dodati 1/5 maslaca, majčinu dušicu, biber i brašna toliko da mogu na dlanu da se formiraju kroketi, tj.da se masa ne lepi.
Preostali maslac zagrejati na umerenoj vatri, dodati malo majčine dušice da sa aromatizuje i pržiti krokete od krompira sa obe strane po 3-4 minuta, do zlatno smeđe boje.
Na svaki kroket staviti punu kašiku pasulja i poslužiti kao predjelo ili glavno jelo uz salatu po želji.