Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pržene tikvice»Punjene tikvice sa jajetom i sirom u rerni

Punjene tikvice sa jajetom i sirom u rerni

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Punjene tikvice sa jajetom i sirom u rerni
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Punjene tikvice su uvek sjajna opcija za jednu jednostavnu i veoma laganu večeru"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • jaja - 5 komada
  • sir - 250 g
  • kačkavalj - 100 g
  • sveže mleko - 1 šolja
  • mirođija - po želji
  • so - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovimo tikvice na pola i izdubimo ih.

Dobijaju se čamci od tikvica koje stavljamo na kratko u posoljenu vodu da omekšaju.

Ne drže se mnogo u vodu, da ne budu previše mekane.

U posudi razbijamo jaja, dodajemo sir i kačkavalj koji smo narendali na rende i mutimo.

U smesu dodajemo so po potrebi i mirođiju, isečenu na sitno.

Ovom smesom punimo tikvice i poređamo u posudu za pečenje.

Ostatak od smese od jaja prelivamo odozgo preko poređanih tikvica.

Stavljamo punjene tikvice sa jajetom i sirom u rernu i pečemo dok ne budu gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: