Način pripreme
Kvasac izmrvite u maloj posudi.
Prelijte ga vodom i promešajte vrlo dobro.
Dodajte šećer, so i 2 kašike brašna.
Promešajte i prebacite u brašnom posutu posudu.
Ostavite na toplom mestu oko 30 minuta, dok se kvasac ne podigne.
Preostalo brašno sipajte u posudu u kojoj ćete mesiti testo.
Napravite udubljenje u brašnu u koje sipajte smesu sa kvascem, kada se on aktivirao.
Dodajte polovinu maslinovog ulja i umesite testo, koje mesite 10 minuta.
Testo za picu stavite u posudu obloženu brašnom, pokrite ga providnom folijom i ostavite ga 60 minuta da poraste.
Testo podelite na 3 dela i formirajte lopte.
Svaku loptu razvucite u tanku koru i premažite ostatkom maslinovog ulja.
Picu premažite paradajz pireom, ali ostavite ivice bez premaza.
Pospite narendanim belim lukom i origanom.
Prelijte maslinovim uljem, dodajte so, biber, i listove bosiljka za finiširanje pice Marinara.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 10 minuta, dok ivica pice ne bude hrskava, a pica Marinara prema starom italijanskom receptu odozdo ne bude suva.