Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Mini pice»Integralne tanke pice sa kukuruzom i maslinama

Integralne tanke pice sa kukuruzom i maslinama

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Integralne tanke pice sa kukuruzom i maslinama
Fotografije: Iliana Parvanova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Mirisne, ukusne i tooooliko hrskave integralne pice"

Potrebni sastojci

  • Testo
  • integralno brašno - 1 i 1/2 šolje
  • tipsko brašno - 1 šolja
  • himalajska so - 1 kašičica, ravna
  • soda - 1/3 kašičice
  • jabukovo sirće - 1 kašičica
  • voda - oko 2/3 šolje, topla
  • Paradajz sos
  • sok od paradajza - tegla od 370 ml (ili 1 šolja) domaće proizvodnje
  • majčina dušica - 1 stabljika sveža
  • bosiljak - 1 prstohvat (suv)
  • Za posipanje
  • masline - 9 komada
  • kukuruz - oko 3 kašike, pune (iz konzerve)
  • kačkavalj - 3 šake, rendan (oko 150 g)
  • čubar - 6 prstohvata (sušen)
  • suncokretovo ulje - za premazivanje tepsije
* merne jedinice

Način pripreme

Jednostavne i ukusne integralne tanke pice možete pripremiti na sledeći način:

Količinu proizvoda merite uz pomoć šolje za čaj kapaciteta 250 ml vode.

Prvo počnite sa integralnim testom. U posudi pomešajte dve vrste brašna - integralno i standardno, zajedno sa himalajskom finom solju i sodom, koju ste aktivirali sa malo jabukovog sirćeta. Mešajte sastojke i postepeno dodajući toplu vodu, umesite mekano testo.

Podelite ga na 3 jednaka dela, oblikujte ih u kuglice i ostavite u posudi - pokrijte je krpom da sačeka pripremu ostalih proizvoda za domaću picu.

U šerpu sipajte domaći sok od paradajza iz tegle (konzerviran solju) i stavite na vatru. Dodajte mu sveže listove majčine dušice i malo osušenog i zgnječenog bosiljka.

Kad paradajz sok proključa, nakratko ga sklonite sa vatre, fino ga sameljite blenderom i vratite na vatru. Stavite smesu da proključa, često mešajući drvenom ravnom kašikom.

Ne prekrivajte šerpu poklopcem tako da sok proključa i blago se zgusne poput sosa od paradajza. Posle nekoliko minuta je spreman, isključite vatru i ostavite da se ohladi.

Naseckajte masline na sitne komade. Narendajte kačkavalj.

Umesite jednu loptu testa i razvaljajte je malom oklagijom u krug prečnika oko 20 cm i debljine oko 5 mm.

U plitku tepsiju podmazanu sa malo nerafinisanog suncokretovog ulja ili običnog ulja stavite razvaljanu koru i malo je razvucite do veličine oko 22 cm.

Namažite je sa 1/3 sosa od paradajza, ostavljajući 1-2 cm na kraju kruga - bez premazivanja. Pospite preko sosa - konzervirani kukuruz i komadiće maslina.

Ivice okruglog testa preklopite malo prema unutra (oko 1 cm) i vrhovima prstiju pritisnite da se zalepe.

Pecite na 200 stepeni oko 12 minuta. Izvadite iz rerne i pospite rendanim kačkavaljem i sušenim čubrom. Vratite u rernu na još 3 minuta da se kačkavalj istopi.

Ponovite isto sa druge 2 tanke pice, pekući ih jednu po jednu ili obe zajedno , ako stanu u veći pleh.

Služite pice dok su još tople, sveže pečene kako bi bile mirisnije, ukusnije i hrskave!

Domaće male integralne tanke pice sa kukuruzom i maslinama, pogodne za ručak. Svima omiljene!

Fantastično ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: