Način pripreme
U posudi pomešajte mleko koje treba malo zagrejati sa šećerom i kvascem. Ostavite ovu smesu da odstoji oko 15 minuta.
U drugoj posudi pomešajte brašno sa solju.
Napravite udubljenje u brašnu i dodajte maslinovo ulje i smesu kvasca. Postepeno dodajte vodu koja treba da bude topla. Umesite testo i po potrebi dodajte još brašna ili vode. Testo treba da ostavite da naraste oko 40 minuta.
U drugoj posudi pomešajte sitno narendani parmezan i origano.
Od testa formirajte kuglice. Svaka kuglica se razvuče i posipa parmezanom i origanom. Ponovo je oblikujte u kuglu.
Gotove kuglice poređajte u podmazan pleh i ponovo ostavite oko 30 minuta. Pre nego što stavite aromatični hleb u rernu, umutite jaja i premažite hlepčiće. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni ove hlepčiće sa parmezanom i origanom.
Poslužite hleb sa parmezanom dok je još topao uz ukusna jela za ručak ili večeru. A zašto ne i za doručak!