Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Vazdušasti hleb sa debelom koricom

Vazdušasti hleb sa debelom koricom

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
20540718
Vazdušasti hleb sa debelom koricom
Fotografije: Gergana Tsvetanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Ne znamo za vas, ali je ovo za nas savršen hleb - vazdušast sa debelom koricom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 700 g
  • sveži kvasac - 1/2 kocke
  • šećer - 1 kašika
  • voda - 400 ml mlaka
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac rastvorite u 100 ml vode sa šećerom i jednom kašikom brašna. Ostavite smesu na kratko da se kvasac aktivira.

Brašno prosejte, napravite udubljenje u sredini i sa strane pospite so.

U udubljenje sipajte aktivirani kvasac, preostalu vodu i ulje.

Umesite mekano i glatko testo. Testo stavite u kalup ili posudu u kojoj ćete peći hleb, a kalup nauljite.

Pokrijte testo krpom i ostavite ga 10-15 minuta da naraste. Hleb pospite brašnom i napravite dekorativne zareze oštrim nožem.

Pecite na 180 stepeni 20-25 minuta. Vazdušasti hleb sa debelom koricom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: