Način pripreme
Izmrvite kvasac u blago zagrejanu vodu do 37 stepeni. Promešajte i ostavite da se aktivira. Po želji možete da stavite i prstohvat-dva šećera da ubrzate proces.
Prosejte brašno u posudu sa solju i napravite udubljenje u koje sipate narasli kvasac, maslinovo ulje i sitno isečenu poparenu koprivu.
Zamesite glatko i elastično testo i podelite ga na 12 jednakih delova.
Namažite ruke maslinovim uljem i razucite svaku lopticu testa. U sredinu stavite namrvljeni sir i zatvorite krajeve formirajući malu pogačicu.
Poređajte na rastojanju jednu od druge u posudu pokrivenu papirom za pečenje ili namazanu masnoćom.
Ostavite pogačice da narastu na toplom oko 30 do 40 minuta. Namažite ih maslinovim uljem.
Ispecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 20-25 minuta ili dok ne dobiju prjatnu preplanulost.
Servirajte gotove pogačice sa maslinovim uljem, koprivom i sirom tople.
Prijatno!