Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Ćureća supa»Čorba od praziluka i ćurećih bataka

Čorba od praziluka i ćurećih bataka

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Čorba od praziluka i ćurećih bataka
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
8
"Jedna topla čorbica sa povrćem i ćurećim batacima će vam dobro leći"

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 2 komada
  • praziluk - 3 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • lovorov list - 3 komada
  • paškanat - 1 komad
  • čubar - 1/2 kašičice
  • pirinač - 1/2 šolje
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureće batake očistimo i dobro operemo. Stavljamo u šerpu, dodajemo lovorov lsit i so.

Kuvamo dok se meso ne odvoji od kositju. Vadimo i ostavljamo da se ohladi.

Odvojimo kosti od bataka i sitno iseckamo.

Praziluk očistimo i operemo. Sitno iseckamo.

Šargarepu i paškanat oljuštimo, operemo i sitno iseckamo.

Praziluk, šargarepu i paškanat stavljamo u šerpu u kojoj ćemo kuvati. Dodajemo maslinovo ulje i malo vode.

Povrće dinstamo dok ne omekša. Dodaju se ćureće meso i topla voda.

Nakon što provri dodajemo čubar i so. Kuvamo 20 minuta, nakon toga dodajemo oprani pirinač.

Ćureću čorbu kuvamo 10 minuta i skidamo sa vatre.

Čorba od praziluka i ćurećih bataka je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti