Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Čokoladna testenina sa engleskim kremom

Čokoladna testenina sa engleskim kremom

Irina KolevaIrina Koleva
Početnik
16345
Čokoladna testenina sa engleskim kremom
Fotografije: Irina Koleva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Ako želite da na nekoga ostavite utisak, sad je trenutak - sa čokoladnom testeninom sa engleskim kremom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 80 g
  • kakao - 20 g (da ne bude dečiji)
  • jaje - 1 veliko
  • Za engleski krem
  • pavlaka - 20 ml, za kuvanje (bar 35 %)
  • šećer - 2 kašike
  • esencija vanile - 1 kašičica
  • žumanca - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Za čokoladnu testeninu se proseje brašno sa kakaom, razbija se jaje i zamesi se testo za domaću testeninu.

Uvija se u streč foliju i ostavlja se deset minuta.

Za krem se stavlja pavlaka sa vanilom da provri, žumanca se mute sa šećerom dok ne pobele. Vruća pavlaka se sipa postepeno uz neprestano mešanje, nakon čega se smesa vraća u šerpu i meša se na ringli dok ne postane kao smesa za palačinke.

Engleski krem se stavlja u posudicu i pokriva streč folijom pri čemu se pritiska po površini, da se ne stvori korica. Ostavlja se da se potpuno ohladi (još će se zgusnuti).

Vraćamo se testenini. Razvija se što je moguće tanje i seče se na taljatele ili špagete. Ostavlja se da se isuši.

Čim je krem ohlađen, pasta se kuva u posoljenoj vodi oko 5 minuta.

Čokoladna testenina sa engleskim kremom se servira odmah, prelivena kremom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: