Način pripreme
Za čokoladnu testeninu se proseje brašno sa kakaom, razbija se jaje i zamesi se testo za domaću testeninu.
Uvija se u streč foliju i ostavlja se deset minuta.
Za krem se stavlja pavlaka sa vanilom da provri, žumanca se mute sa šećerom dok ne pobele. Vruća pavlaka se sipa postepeno uz neprestano mešanje, nakon čega se smesa vraća u šerpu i meša se na ringli dok ne postane kao smesa za palačinke.
Engleski krem se stavlja u posudicu i pokriva streč folijom pri čemu se pritiska po površini, da se ne stvori korica. Ostavlja se da se potpuno ohladi (još će se zgusnuti).
Vraćamo se testenini. Razvija se što je moguće tanje i seče se na taljatele ili špagete. Ostavlja se da se isuši.
Čim je krem ohlađen, pasta se kuva u posoljenoj vodi oko 5 minuta.
Čokoladna testenina sa engleskim kremom se servira odmah, prelivena kremom.