Način pripreme
Tikvice dobro operemo.
Skidamo drške i isečemo na pola po dužini.
Iz svake polovine tikvica izvadimo unutrašnjost kašikom i poređamo u duboki pleh.
Tikvice prelivamo vodom i dinstamo 40 minuta na 200 stepeni sa ventilatorom.
Bulgur sa fidom prelivamo hladnom vodom na 20 minuta.
Maslinovo ulje ugrevamo u vok tiganju.
Dodajemo natopljeni bulgur sa fidom.
Dobro promešamo 3 minuta, nakon toga postepeno prelivamo sa 4 šolje mlake vode.
Dodajemo sitno izmrvljen lovorov list, crni kumin, kurkumu i so.
Dobro promešamo, bulgur kuvamo dok ne bude polugotov.
Smesu skidamo sa vatre i ostavljamo 20 minuta da se ohladi.
Svaku dinstanu tikvicu napunimo smesom sa bulgurom.
Preko svake ukusne punjene tikvice se stavlja komadić od 1/4 tikvice.
Ne dodaje se voda, jer se koristi ona od dinstanja tikvica.
Tikvice punjene bulgurom i fidom se peku 40 minuta na 200 stepeni sa ventilatorom.