Način pripreme
Kvasac pomešamo sa mlakom vodom, šećerom i 2 supene kašike brašna i ostavljamo da nadođe.
Pomešamo dve vrste brašna i sa ostalim sastojcima zamesimo srednje meko testo.
Ostavljamo na toplom da nadođe 30-40 minuta i podelimo na 6 jednakih delova.
Svaki razvučemo na elipsu dugu 22 cm, nožem isečemo sa jedne strane na široke trake.
U drugu polovinu stavljamo komade slanine i sir.
Uvijamo kiflice i poređamo na papir za pečenje 1 u sredinu i druge oko nje kao cvet.
Nadolati još 20 minuta, namažemo svežim mlekom.
Pečemo lepu pogaču u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju oko 35 minuta, pred kraj pokrivamo folijom.
Na dno stavljamo posudu sa malo vode.
Vadimo, namažemo pogaču cvet maslacem i pokrivamo krpom 10 minuta!
Ukusna pogača sa sirom i slaninom, odlična za ručak ili za neke specijalne prilike!
Prijatno!