Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Patlidžan punjen seckanom teletinom

Patlidžan punjen seckanom teletinom

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
2486171160
Patlidžan punjen seckanom teletinom
Fotografije: Anelia Terzieva
2 / 3
24/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Nemojte štedeti na kačkavalju za ovaj ukusni punjeni patlidžan - što više, to bolje"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada (veliki)
  • teleće meso - 300 g (sa buta, bez kostiju)
  • beli luk - 2 čena
  • mladi luk - ½ vezice
  • paradajz - 1 konzerva (mala)
  • peršun - ½ vezice
  • sir - 50 g (ili feta)
  • kačkavalj - 100 g
  • belo vino - 50 ml
  • so
  • crni biber
  • majčina dušica
  • ulje - (ili maslinovo ulje)
* merne jedinice

Način pripreme

Da bismo lako napunili patlidžan, koristićemo jedan trik.

Pomoću ljuštilice za krompir isečemo jednu traku po dužini patlidžana.

Izbockamo patlidžane viljuškom i stavljamo ih u tepsiju za pečenje. Stavljamo malo maslinovog ulja i pečemo dok ne bude gotovo.

Trik je što patlidžan može lako da se izdubi sa mesta oguljene trake, koje nakon pečenja omekša.

Dinstamo teletinu iseckanu na sitne kockice na malo masti. Dodajemo vino i ostavljamo da ispari.

U drugoj posudi propržimo sitno iseckani beli luk i luk. Dodajemo meso i paradajz. Začinimo. Kada se sos zgusti, skidamo sa ringle.

Izdubimo patlidžan i pomešamo izvađenu unutrašnjost sa nadevom. Punimo patlidžan mesom i posipamo izrendanim kačkavaljem.

Pečemo dok ne postane zlatasto.

Patlidžan punjen seckanom teletinom poslužujemo sa posutim iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: