Način pripreme
Da bismo lako napunili patlidžan, koristićemo jedan trik.
Pomoću ljuštilice za krompir isečemo jednu traku po dužini patlidžana.
Izbockamo patlidžane viljuškom i stavljamo ih u tepsiju za pečenje. Stavljamo malo maslinovog ulja i pečemo dok ne bude gotovo.
Trik je što patlidžan može lako da se izdubi sa mesta oguljene trake, koje nakon pečenja omekša.
Dinstamo teletinu iseckanu na sitne kockice na malo masti. Dodajemo vino i ostavljamo da ispari.
U drugoj posudi propržimo sitno iseckani beli luk i luk. Dodajemo meso i paradajz. Začinimo. Kada se sos zgusti, skidamo sa ringle.
Izdubimo patlidžan i pomešamo izvađenu unutrašnjost sa nadevom. Punimo patlidžan mesom i posipamo izrendanim kačkavaljem.
Pečemo dok ne postane zlatasto.
Patlidžan punjen seckanom teletinom poslužujemo sa posutim iseckanim peršunom.