Način pripreme
Isecite luk i beli luk na sitno. Oljušten paradajz i papriku isecite na kocke.
Stavite luk i beli luk u tiganj na jaku vatru i dodajte ulje, dinstajte 3 minuta.
Dodajte isečen paradajz i papriku, promešajte i dodajte mleveno meso.
Pržite uz neprestano mešanje dok mleveno meso ne promeni svoju boju.
Dodajte biber i alevu papriku, majčinu dušicu i posolite po ukusu, kuvajte još 2-3 minuta i sklonite sa vatre.
Uzmite patlidžan i pritisnite ga jako oklagijom tako da omekša i istanji se, operite ga hladnom vodom.
Namažite pravougaonu posudu za pečenje sa malo ulja, poređajte patlidžan u nju.
Nožem isecite po sredini (ali ne do kraja) i napunite smesom od mlevenog mesa, a odozgo preko punjenog patlidžana stavite krišku paradajza.
U posudu stavite paradajz pire, so i vodu, promešajte, dok se ne rastvore, i sipajte smesu u posudu pored patlidžana.
Pecite patlidžan punjen mlevenim mesom u sosu na 200 stepeni oko 50-60 minuta dok ne postane zlatasto braon.