Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Kajzerice sa susamom

Kajzerice sa susamom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Kajzerice sa susamom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
15
"Da znate samo kako sjajni hamburgeri mogu da budu sa domaćim kajzericama"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • sveže mleko - 300 ml, toplo
  • kvasac - 1 komad, svež
  • žumance - 1 komad
  • susam - za posipanje
  • voda - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašika
  • maslac - 75 g
  • jaje - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

U toplom mleku rastvaramo kvasac i u njega dodajemo šećer.

Ostavljamo 10 minuta da se aktivira.

Prosejemo brašno prethodno u veliku posudu, a maslac isečemo na kocke.

Dodajemo maslac u brašno, dodajući i so.

Pravimo udubljenje i sipamo kvasac i jaje.

Počinjemo da mesimo testo koje pokrivamo krpom i ostavljamo da raste dok ne udvostruči svoju zapreminu.

Podelimo testo za male kajzerice na 15 lopti.

Posipamo brašnom površinu stola i poređamo ih, pokrivajućiu krpom i ostavljamo tako još 30 minuta.

U posudi mutimo žumance sa vodom i mažemo domaće hlepčiće posipajući odozgo susamom.

Zagrevamo rernu na 200 stepeni i stavljamo kajzerice sa susamom da se peku oko 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: