Način pripreme
Krompir skuvajte sa korom. Kad se ohladi, oljuštite ih i zgnječite u krupni pire ručnim pasatorom.
Sveže ubrano zelenilo - lobodu, mirođiju i peršun, dobro operite i sitno iseckajte. Dodajte ih zajedno sa sitnim sirom i začinima - himalajskom solju, biberom, kurkumom, kimom, bosiljkom, čubrom, šarenom solju i nerafinisanim suncokretovim uljem. Smesu ravnomerno promešajte i formirajte kuglice srednje veličine - ni velike ni male.
U posebnoj činiji umutite jaja. Simbolično umočite ćuftice sa svih strana, a zatim uvaljajte u mešavinu kukuruznog griza i kukuruznog brašna + malo himalajske soli.
Pržite u tiganju sa keramičkim premazom, po želji, sa malo masnoće - maslinovim uljem ili nerafinisanim uljem suncokreta.
Gotove ćuftice od krompira poslužite dok su još tople!
Ove ćuftice od krompira sa sitnim sirom poslužite uz odgovarajući prilog - mlečnu salatu ili sos.
Ukusne i mekane, sa zlatno hrskavom koricom!
Neverovatno ukusno!