Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Krompira»Ćuftice od krompira sa sitnim sirom i lobodom

Ćuftice od krompira sa sitnim sirom i lobodom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661345k185
Ćuftice od krompira sa sitnim sirom i lobodom
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 16
10/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
25
"Lako je da poverujete u postojanje raja, jer najverovatnije odatle dolaze ove aromatične Ćuftice od krompira sa sitnim sirom i lobodom"

Potrebni sastojci

  • krompir - 12 komada
  • loboda - 2 - 3 šake listova
  • mirođija - nekoliko stabljika
  • peršun - nekoliko stabljika
  • nerafinisano suncokretovo ulje - 2 - 3 kašike
  • himalajska so - 2 kašičice, ravne
  • biber - 3 prstohvata
  • kurkuma - 2 prstohvata
  • kumin - 2 prstohvata
  • bosiljak - 1 - 2 prstohvata
  • čubar - 2 - 3 prstohvata
  • šarena so - 2 prstohvata
  • sitni sir - 2 - 3 šake
  • maslinovo ulje - za prženje
  • za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • himalajska so - 2 prstohvata
  • kukuruzni griz - oko 1 šolje, za uvaljivanje
  • kukuruzno brašno - oko 1/2 šolje, fino za uvaljivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir skuvajte sa korom. Kad se ohladi, oljuštite ih i zgnječite u krupni pire ručnim pasatorom.

Sveže ubrano zelenilo - lobodu, mirođiju i peršun, dobro operite i sitno iseckajte. Dodajte ih zajedno sa sitnim sirom i začinima - himalajskom solju, biberom, kurkumom, kimom, bosiljkom, čubrom, šarenom solju i nerafinisanim suncokretovim uljem. Smesu ravnomerno promešajte i formirajte kuglice srednje veličine - ni velike ni male.

U posebnoj činiji umutite jaja. Simbolično umočite ćuftice sa svih strana, a zatim uvaljajte u mešavinu kukuruznog griza i kukuruznog brašna + malo himalajske soli.

Pržite u tiganju sa keramičkim premazom, po želji, sa malo masnoće - maslinovim uljem ili nerafinisanim uljem suncokreta.

Gotove ćuftice od krompira poslužite dok su još tople!

Ove ćuftice od krompira sa sitnim sirom poslužite uz odgovarajući prilog - mlečnu salatu ili sos.

Ukusne i mekane, sa zlatno hrskavom koricom!

Neverovatno ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: