bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Grčka musaka sa tikvicama, patlidžanom i mlevenim mesom

Grčka musaka sa tikvicama, patlidžanom i mlevenim mesom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Grčka musaka sa tikvicama, patlidžanom i mlevenim mesom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
11/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
"Čim je musaka, ne može da bude loša, zato ovu grčku varijantu spremamo dosta često"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan i tikvice na krugove u veliku posudu za pečenje, pospite ih solju i maslinovim uljem i stavite da se peku u rerni.

Za to vreme zapržite zajedno bosiljak, celer, šargarepu i isečen luk na veoma sitno.

Mešajte ih oko 5 minuta, nakon toga dodajte i mleveno meso.

Sipajte vino i nastavite da kuvate smesu, dok ne ispari alkohol.

Sipajte začine zajedno sa paradajz pireom i koncentratom paradajza i ostavite sos pod poklopcem na umerenoj temperaturi oko 20 minuta.

U namazanu posudu poređajte pečene tikvice i patlidžan i odozgo sipajte paradajz sos sa mlevenim mesom - ređajte ih tako dok se ne potroše svi sastojci.

Za grčki sos bešamel umutite brašno sa malo vode i soli pomoću žice i stavite ga da se kuva na slaboj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.

Dodajte jaja i kuvajte još nekoliko minuta.

Dodajte maslac i začinite biberom i oraščićem.

Prelijte grčku musaku bešamel sosom, pospite narendanim kačkavaljem i stavite da se peče dok ne postane zlatasta na 200 stepeni.

Grčka musaka sa tikvicama, patlidžanom i mlevenim mesom je veoma ukusna.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: