Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Pečene ćuftice od tikvica sa parmezanom

Pečene ćuftice od tikvica sa parmezanom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Pečene ćuftice od tikvica sa parmezanom
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Uopšte nemojte da razmišljate, već se odmah bacite na večeru od zdravih ćuftica od tikvica"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, srednje
  • jaja - 2 komada
  • parmezan - 50 g
  • topljeni sir - 100 g
  • brašno od spelte - 6 kašika
  • brašno od heljde - 2 kašike
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • mirođija - 1/2 vezice, sveža
  • maslinovo ulje - za mazanje i prelivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za ove ukusne i zdrave ćuftice od tikvica prvo sam oljuštila i narendala tikvice na krupno rende.

Posolila sam sa malo soli i ostavite da se ocede oko sat.

Nakon toga sam iscedila i dodala sve ostale sastojke i promešala kašikom.

Treba da se dobije gusta smesa, zato količina brašna može da varira.

Stavila sam papir za pečenje u veliku posudu za pečenje u blago namazala maslinovim uljem. Pomoću dve kašike sam uzimala smesu i oformila ćuftice.

Stavila sam na rastojanju jednu od druge, odozgo sam ih polila mlazom maslinovog ulja i stavila ćuftice od povrća da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni sa ventilatorom 20-25 minuta dok se nisu lepo zarumenele.

Servirala sam odmah sa kiselim mlekom, pomešanim sa belim lukom i mirođijom.

Brze, jednostavne i veoma ukusne pečene ćuftice od tikvica sa parmezanom.

Probajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: