Čorba od jegulje

RadinaRadina
Početnik
310
Čorba od jegulje2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Ako još niste kod kuće probali ovu riblju čorbu, šta onda čekate?"

Potrebni sastojci

  • jegulje - 1, 5 kg, morska ili rečna
  • belo vino - 1 šolja
  • luk - 2 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • šargarepa - 3 komada
  • paprika - 2 crvene i 2 zelene
  • paradajz - 2 komada
  • limun - 1 komad
  • pečurke - 250 g
  • krompir - 5 komada
  • kumin
  • origano
  • aleva paprika
  • lovorov list
  • ulje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Jegulja se očisti i sklanja joj se koža. File se iseče na odgovarajuće parčiće.

U šerpu stavljate sve osim ribljeg filea. Prelivate vinom i litrom i po vode. Dodajete pola isečenog luka, beliog luka i šargarepe. Stavljate origano, kumin, lovorov list, alevu papriki, biber i so. Kuvate 30 minuta. Procedite, čuvajući vodu.

Za to vreme u vrelo ulje u šerpu stavljate preostali luk, beli luk i šargrepu. Mešate nekoliko minuta i dodajete pečrike, paprike, krompir. Sipate proceđen bujon u koji iscedite limun.

Nakon deset minuta dodajete filete jegulje i kuvate riblju čorbu još deset minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: