Način pripreme
Prvo pripremamo sos.
Za taj cilj pomešamo sve sastojke, dobro ih izmešamo i sos stavljamo na ringlu dok ne provri.
Nakon toga smanjujemo na srednju temperaturu i mešamo nekoliko minuta dok se ne zgusti.
Kada se to desi, sklanjamo sa strane da se u potpunosti ohladi.
Luk, šargarepe i kupus seckamo na trakice, a beli luk iseckamo.
Na zagrejanom ulju propržimo povrće. Kada kupus malo omekne, dodajemo soja sos i dobro izmešamo. Ostavljamo na ringli još nekoliko minuta.
Nakon toga ostavljamo nadev sa strane i ostavljamo da se ohladi.
Kada se povrće ohladilo, uvijamo prolećne rolnice.
Za taj cilj u plitku širokuposudu sipamo malo tople vode. Uzimamo po jedan list i potopimo ga u vodu. Ako se celina ne sakupi da se potopi odjednom, rotiramo da se potopi sa obe strane.
Nakon toga stavljamo glatku stranu na dole najbolje na drvenu dasku, ali može i na široki plitki tanjir.
U sredinu stavljamo malo od nadeva, presavijamo napred da pokrije nadev, nakon toga obe strane i kada je zatvoreno sa sve tri strane, uvijamo napred.
Tako uvijamo sve rolnice.
Pržimo u zagrejanoj ulju s obe strane ili za najbolje rezultate, u fritezi.
Serviramo pržene prolećne rolnice sa slatko-kiselim sosom posebno.