Supa od krbuljice

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Supa od krbuljice
Fotografije: Anika Voit
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Servirajte ovu prolećnu supicu s kiselom pavlakom ili kiselim mlekom za još sjajniji ukus"

Potrebni sastojci

  • krbuljica - 4 vezice ili otprilike 200 g
  • mladi luk - 2 komada
  • šargarepe - 1/2 komada
  • koren peršuna - 1 komad
  • ulje - 1 supena kašika
  • maslac - 1 supena kašika
  • bulgur - 4 supene kašike
  • bujon od povrća - 500 g
  • so
  • crni biber - po ukusu
  • Za serviranje
  • kisela pavlaka
  • kiselo mleko
  • limunov sok
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i sitno iseckajte luk. Šargarepu i koren peršuna ogulite i izrendajte rendeom.

Na slaboj vatri zagrejte ulje i u njemu kratko dinstajte luk, šargarepu i koren peršuna (otprilike 4-5 minuta).

Zalijte bujonom od povrća i dodajte opran isitno iseckanu krbuljicu. Kratko promešajte i dodajte bulgur.

Ostavite na slboj vatri da se kuva. Ukoliko vam se prolećna supa učini mnogo gusta, možete dodati jop malo vode ili bujona.

Začinite solju i crnim biberom po ukusu. Minutu pre nego što sklonite supu sa ringle, dodajte i 1 supenu kašiku maslaca za ukus i aromu.

Gotovu supu od krbuljice možete da servirate sa kašikom kisele pavlake ili kiselog mleka, kao i sa sveže ceđenim limunovim sokom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: