Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač u rerni»Posne tikvice sa pirinčem i belim lukom

Posne tikvice sa pirinčem i belim lukom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Posne tikvice sa pirinčem i belim lukom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Veoma ukusno jelo od tikvica sa pirinčem i naravno - malo belog luka za dodatnu aromu"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • šargarepe - 1 mala
  • pirinač - 250 grama
  • beli luk - 4 čena
  • maslinovo ulje - otprilike 50 ml
  • vegeta - 1 supena kašika
  • peršun - 2 prstohvata (suvi ili sveži)
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulite tikvice i isecite ih na tanke kolutove.

Zagrejte malo maslinovog ulja i pržite tikvice dok se ne dobije prijatna boja sa obe strane.

Izvadite i sipajte 5 kašika malsinovog ulja u isti tiganj. Propržite iseckanu šargarepu i beli luk, ali pazite da ne izgore,

U tiganj dodajte oprani pirinač i propržite ga tako što smesu začinite s malo soli i bibera.

Sipajte malo malsinovog ulja na dno tepsije za pečenje. Stavite red tikvica i odozgo sipajte proprženi pirinač.

Sipajte vodu (pogledajte na etiketi pirinča koji je odnos vode i pirinča).

Pospite vegetom, izmešajte i odozgo poređajte ostale pržene tikvice.

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Pecite pirinač dok ne bude gotov i dok sva tečnost ne ispari.

Posne tikvice sa pirinčem i belim lukom su veoma ukusne!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: