Način pripreme
Ogulite tikvice i isecite ih na tanke kolutove.
Zagrejte malo maslinovog ulja i pržite tikvice dok se ne dobije prijatna boja sa obe strane.
Izvadite i sipajte 5 kašika malsinovog ulja u isti tiganj. Propržite iseckanu šargarepu i beli luk, ali pazite da ne izgore,
U tiganj dodajte oprani pirinač i propržite ga tako što smesu začinite s malo soli i bibera.
Sipajte malo malsinovog ulja na dno tepsije za pečenje. Stavite red tikvica i odozgo sipajte proprženi pirinač.
Sipajte vodu (pogledajte na etiketi pirinča koji je odnos vode i pirinča).
Pospite vegetom, izmešajte i odozgo poređajte ostale pržene tikvice.
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Pecite pirinač dok ne bude gotov i dok sva tečnost ne ispari.
Posne tikvice sa pirinčem i belim lukom su veoma ukusne!