Način pripreme
Jagnjeće iznutrice se veoma dobro operu. Zalivaju se vodom i kada malo uzavru 10-15 minuta, vade se iz vode.
Ponovo se zalivaju čistom vodom i kuvaju se dok ne budu gotove. Vade se iz bujona i sitno se iseckaju.
U šerpu se sipa ulje i na njemu se dinsta sitno iseckan luk i šargarepa. Kada omekšaju, dodaje se i oguljen i sitno iseckan paradajz.
Preliv se zaliva bujonom u kom su se kuvale iznutrice.
Kada tečnosti provri, dodaju se iseckane jagnjeće iznutrice i oprani pirinač.
Začini se solju.
Kada je pirinač gotov, u čorbu se dodaju svi začini.
Skida se sa ringle i preliva se žumancima.
Žumanca se izmešaju i razrede sa otprilike 1 šoljom vode.
U njih se u tankom mlazu dodaje jagnjeća čorba. Nakon toga preliv se vraća u ostalu čorbu.
jagnjeća čorba se posipa svežim peršunom.
Prijatno sa ovom jagnjećom čorbom sa iznutricama i pirinčem!