Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Jagnjeća čorba sa iznutricama i pirinčem

Jagnjeća čorba sa iznutricama i pirinčem

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Jagnjeća čorba sa iznutricama i pirinčem
Fotografije: Jovka Todorova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Već je vreme da odlučite šta ćete danas servirati vašoj porodici, a naš predlog je ukusna jagnjeća čorba sa pirinčem i iznutricama"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepe - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • pirinač - 80 g
  • taros
  • peršun
  • divlja nana
  • crni biber
  • so
  • ulje
  • žumanca - 2 komada, za preliv
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće iznutrice se veoma dobro operu. Zalivaju se vodom i kada malo uzavru 10-15 minuta, vade se iz vode.

Ponovo se zalivaju čistom vodom i kuvaju se dok ne budu gotove. Vade se iz bujona i sitno se iseckaju.

U šerpu se sipa ulje i na njemu se dinsta sitno iseckan luk i šargarepa. Kada omekšaju, dodaje se i oguljen i sitno iseckan paradajz.

Preliv se zaliva bujonom u kom su se kuvale iznutrice.

Kada tečnosti provri, dodaju se iseckane jagnjeće iznutrice i oprani pirinač.

Začini se solju.

Kada je pirinač gotov, u čorbu se dodaju svi začini.

Skida se sa ringle i preliva se žumancima.

Žumanca se izmešaju i razrede sa otprilike 1 šoljom vode.

U njih se u tankom mlazu dodaje jagnjeća čorba. Nakon toga preliv se vraća u ostalu čorbu.

jagnjeća čorba se posipa svežim peršunom.

Prijatno sa ovom jagnjećom čorbom sa iznutricama i pirinčem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: